Vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, a anuntat luni, dupa intalnirea liderilor coalitiei, ca in sedinta de miercuri a Guvernului se vor discuta strategia si calendarul pentru inceperea procesului de descentralizare, precizand ca acesta se va desfasura "in ritm alert".

"In sedinta de Guvern de miercuri se vor prezenta strategia si calendarul de descentralizare. Premierul a cerut un ritm alert in ce priveste strategia de descentralizare", a declarat Gheorghe Flutur, dupa intalnirea Biroului Politic Coordonator Central al Coalitiei PDL-PSD.

El a mai precizat ca acest lucru se va desfasura prin consultarea tuturor partilor implicate, ministere, asociatii profesionale, Asociatia Consiliilor Judetene si primarii, "in asa fel incat acele paliere despre care s-a discutat, politie locala, sanatate, invatamant, agricultura, institutiile de cultura sa faca obiectul descentralizarii in perioada urmatoare".

Presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc au discutat, vineri, despre descentralizarea administratiei si despre aplicarea bugetului pe anul in curs, au declarat pentru NewsIn surse guvernamentale.

Presedintele a sosit la Palatul Victoria in jurul orei 17: 40 si a plecat cu putin timp inainte de ora 19:00, discutia dintre cei doi oficiali fiind privata.

Inainte de discutia cu seful statului, premierul a avut o intalnire cu ministrii responsabili cu descentralizarea. Miercurea trecuta, premierul le-a cerut ministrilor, in cadrul sedintei Executivului, sa prezinte saptamana viitoare un plan de aprobare a actelor normative necesare procesului de descentralizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.