Numele primarului general Sorin Oprescu este din ce in ce mai vehiculat pentru lansarea in cursa prezidentiala.

Semnale privind sustinerea lui Oprescu vin atat din partea liberalilor, cat si din tabara PSD. La sfarsitul saptamanii trecute, liberalul Puiu Hasotti a declarat ca ar putea sustine la alegerile prezidentiale un candidat independent puternic, sustinut insa si de alte formatiuni.

Declaratia vine in contextul in care presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a pus bazele unei noi structuri care are o componenta “inerent politica”, denumita sugestiv “Clubul de la Bucuresti”, care s-ar putea transforma in partid.

Lipsa unui candidat in masura sa-l invinga pe Traian Basescu la alegerile prezidentiale din acest an a determinat principalele partide sa caute solutii.

Atat dinspre PNL, cat si dinspre PSD, preferintele s-au indreptat spre primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Potrivit liberalului Puiu Hasotti, “in situatia in care va exista un candidat independent, pentru ca in fruntea Romaniei trebuie sa fie un presedinte independent, este posibil ca PNL sa il sustina. Sunt discutii in partid, de tatonare, discutam. Unii spun ca e bine, altii spun ca trebuie sa avem un candidat propriu.

La momentul potrivit, partidul va decide. Eu cred ca, daca va aparea un candidat independent puternic, sustinut de mai multe partide politice, PNL il va sprijini”.

Intrebat daca acest candidat independent ar putea fi Sorin Oprescu, Hasotti a spus ca va da un raspuns indirect: "Eu l-am sustinut pe domnul Oprescu public si la alegerile pentru Primaria Bucuresti”. Hasotti a tinut sa precizeze ca in fruntea Romaniei ar trebui sa se afle un presedinte independent, si nu un superpresedinte de partid.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.