Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, scrie pe blogul sau ca noul Club de la Bucuresti se doreste un ONG viu, de utilitate publica, care sa iasa din "tiparele elitiste" ale constructiilor de dreapta si ca nu isi propune sa se substituie unei structuri de partid.

"Nu este vorba despre o structura de partid si nici nu-si propune sa se substituie unor asemenea structuri, ci de o organizatie vie a societatii civile care sa iasa din 'tiparele inchistate, elitiste' ale unor constructii cu orientare predominanta de dreapta, ceea ce da si o falsa imagine, ca intelectualitatea romana ar fi predominant de dreapta", scrie fostul presedinte pe blogul sau despre ONG-ul al carui presedinte a fost ales recent.

El mai spune ca aceasta structura neguvernamentala isi propune sa fie, pe de-o parte, un grup de reflectii, dezbateri si elaborari pe teme fundamentale ale societatii si ale evolutiei societatii contemporane, iar pe de alta parte sa fie un cadru de comunicare publica indreptat spre problemele tineretului, mediului universitar si cel rural.
Iliescu a mai precizat ca in acest moment se lucreaza la inscrierea clubului la Tribunal ca organizatie neguvernamentala de utilitate publica si ca in circa doua luni membrii spera sa organizeze o prima manifestare publica de dezbatere a unei probleme de interes general.

Din Clubul de la Bucuresti mai fac parte, potrivit lui Ion Iliescu, membri ai Academiei precum Razvan Theodorescu, Tudorel Postolache, Mircea Malita, profesori universitari din Bucuresti, Cluj, Iasi, Craiova precum Alexandru Atanasiu, Razvan Voncu, Mircea Petrescu, Marius Guran, Adrian Nastase, Ion Solcanu, Rodica Stanoiu, Valer Dorneanu, dar si fostul primar al orasului Ploiesti, Emil Calota, deputatul Marian Saniuta, sau fostul presedinte al TVR, Valentin Nicolau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.