Vicepresedintele executiv al UDMR, deputatul Borbely Laszlo, a declarat vineri, la Tg. Mures, ca este mandru ca premierul este ardelean si ca are certitudinea ca oamenii adusi de Emil Boc la Bucuresti sunt de incredere.

Da, sunt mandru ca un ardelean este prim ministru. Cu cine a dus, pe cine a dus, va spun ca isi duce soferul si secretara, sunt oameni in care poti avea incredere. E bine ca a dus multi oameni din Cluj si sper ca Ardealul si ardelenii vor fi substantial ajutati in aceasta perioada”, a afirmat Borbely.

Fostul ministru a reamintit ca, in 18 ani, Ardealul nu a beneficiat de finantari mari. „A fost o mentalitate ca Transilvania este o zona mai dezvoltata, ca nu trebuie bani multi ca si asa e dezvoltata. A fost o mentalitate paguboasa, iar cifrele arata ca intre 1990 si 2005 au venit bani mult mai putini in aceasta zona. Noi, timp de patru ani, in sprijinul echitatii, am dat mai multi bani”, a aratat Borbely.

Liderul UDMR a mai spus ca, personal, este incantat de vizitele dese facute de presedintele Traian Basescu in Secuime si apreciaza ca seful statului a trimis in zona o parte din ministri cabinetului Boc, transmite corespondentul NewsIn.

Salutam orice fel de ofensiva a Guvernului, care inseamna bani mai multi pentru zonele locuite de maghiari, bani pentru infrastructura si altele. Oamenii din Secuime pot sa deceleze si la alegeri sa stie ce sa faca. Si pana acum partidele romanesti doreau sa ia voturi si din Secuime, dar UDMR a demonstrat ca cetatenii au incredere in UDMR, ba chiar au ales tot UDMR cand era in competitie cu PCM. Au incredere si pentru ca in ultimii patru ani acolo au fost investitii spectaculoase. Asta nu inseamna ca noi, in patru ani, puteam recupera ceea ce nu s-a facut in 18”, a declarat parlamentarul.

Borbely Laszlo a mai adaugat ca, dupa a fost in Secuime, Traian Basescu i-a chemat la Cotroceni pe reprezentantii UDMR, carora le-a cerut sa colaboreze cu el. „Am avut o discutie, dansul ne-a chemat si am discutat pe indelete aceste probleme. Stie ca UDMR are credibilitate in acea zona”, a afirmat Borbely. Politicianul a precizat ca presedintele nu a conditionat aceasta colaborare de sustinere din partea Uniunii la alegerile prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.