Controversatul PD-L-ist Costel Iancu nu e singurul demnitar care a avut probleme de natura penala si a stricat imaginea Guvernului Boc.

In esaloanele doi ale puterii, PD-L si PSD si-au plasat oameni care au avut de-a face, de-a lungul timpului, cu justitia. Beneficiari ai unor dosare de natura penala sunt si protejatii lui Videanu - Mantog si Hoara -, al lui Sarbu de la Agricultura - Duta -, ca si eternul secretar de stat al lui Berceanu, Constantin Dascalu.

Secretarul de stat de la Transporturi, Constantin Dascalu, apare intr-un dosar penal pentru spalare de bani, alaturi de partenerul sau din Cluj, Arpad Paszkany. Afaceri dubioase au si protejatii lui Videanu. Ionel Mantog, seful Societatii Nationale a Lignitului, are un dosar penal pentru achizitionarea ilegala a unor case si e implicat intr-un scandal legat de mafia lignitului. Marcel Hoara, uns sef la Agentia pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere, are dosar penal pentru fals in acte si devalizare.

Demnitarii implicati in dosare de natura penala nu sunt doar in tabara PD-L. La Ministerul Agriculturii (condus de PSD) nu e liniste dupa plecarea lui Iancu de la ANIF. Nu este tocmai curat nici secretarul de stat Gica Duta, despre care presa locala scrie ca ar fi omul lui Marian Oprisan si ca ar detine o avere considerabila. Duta a fost cercetat penal pentru mari prejudicii aduse Directiei Silvice Focsani si pentru nerespectarea Legii privind achizitiile publice.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.