Presedintele Traian Basescu a prezentat joi la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii cele patru obiective majore care ar reveni in sarcina magistratilor in vederea ridicarii monitorizarii pe justitie, in luna iulie.

In opinia presedintelui, citat de ziare.com, ar fi vorba in primul rand despre elaborarea unor strategii coerente de resurse umane in domeniul justitiei, in conditiile in care foarte multi magistrati au iesit la pensie.

"Strategia sa tina seama de noile coduri de procedura", a mai spus presedintele care a subliniat necesitatea "impletirii actiunii CSM cu actiunea guvernamentala", deoarece "procesul de asigurare cu judecatori si procurori tine si de finantare".

Un al doilea obiectiv pus in vedere membrilor CSM de catre Traian Basescu este legat de intarirea inspectiei judiciare.

"Comentariile in acest sens nu sunt doar personale, ci sunt puncte de vedere exprimate deja la Bruxelles", a precizat presedintele explicand ca "o alta procedura de selectate a inspectorilor trebuie adoptata repede si credibil".

Cel de-al treilea obiectiv scos in evidenta de presedinte este necesitatea publicarii tuturor hotararilor judecatoresti pe Internet.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.