Anuntul venit dinspre apropiatii lui Ion Iliescu, potrivit caruia presedintele de onoare al PSD a infiintat "Clubul de la Bucuresti", un ONG ce va avea o componenta civica si una politica, a starnit reactii contradictorii in PSD.

Mai ales cele ale apropiatilor lui Mircea Geoana, care, in absenta unei indicatii de la centru, s-au ferit sa comenteze oficial creatia fostului sef de stat.

Reactiile sunt diverse: de la aceea ca Iliescu avea nevoie de un "club de pensionari", ca pe la partid nu-l prea mai baga nimeni in seama, la supararea ca n-au fost inclusi simpatizanti ai sai, adepti ai stangii moderne. Ieri, avocatii clubului lui Iliescu au intreprins demersurile necesare pentru inscrierea ONG-ului la tribunal, cu statut de asociatie.

Vicepresedintii lui Iliescu sunt fostul senator PSD Razvan Theodorescu, fostul ministru al Muncii Alexandru Athanasiu (cel care a acceptat fuziunea PSDR-ului, condus inaintea sa de Sergiu Cunescu, cu partidul condus de Iliescu si Nastase la acea vreme) si Victor Opaschi (fost consilier prezidential), iar Ionut Vulpescu exercita functia de secretar general.

La sedinta de constituire ce s-a desfasurat miercuri au participat fostul premier Adrian Nastase, dar si Marian Saniuta, Valer Dorneanu, Ion Solcanu, Dragos seuleanu, Valentin Nicolau, Tudorel Postolache si Emil Calota. Ionut Vulpescu le-a confirmat jurnalistilor ca acesta este un proiect mai vechi al lui Ion Iliescu.

De fapt, dezbaterea despre oportunitatea unui club de stanga a debutat pe blogul lui Ion Iliescu la scurt timp dupa intrarea acestuia in blogosfera.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.