Social democratii Alexandru Mazare si Eduard Martin au depus la Senat un proiect legislativ cu dedicatie.

Initiativa legislativa semnata de fratele lui Radu Mazare, Alexandru, si nasul copilului lui Silviu Prigoa­na, Eduard Martin, a fost inregistrata marti la Senat si prevede ca cetatenii romani care au drept de vot si au implinit varsta de 18 ani au dreptul nu doar de a alege, dar si de a fi alesi in Parlamentul Euro­pean.

Legea actuala acorda dreptul de a fi ales in PE numai celor care au implinit varsta de 23 de ani. Potrivit NewsIn, motivul invocat de cei doi initiatori consta in aceea ca instituirea unei varste superioare celei de 18 ani ar reprezenta "un afront major la adresa candidatilor la aceasta functie, ofensa ce ar viza competenta, capabilitatea sau dis­po­ni­bilitatea propriilor cetateni de a implini sarcinile corespunza­toare activitatii specifice deputatilor europarlamentari”.

Surse politice sustin ca in spatele intentiei anuntate se ascunde de fapt un favor pe care cei doi pesedisti il fac pentru colegul lor deputat PDL, Silviu Prigoana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.