Sustinatorii mentinerii liniei social-democrate a PD, vicepresedintii Radu Berceanu si Cezar Preda, au iesit la atac impotriva trio-ului Boc-Videanu-Blaga, ce agreeaza trecerea la crestin-democratie. Cei doi sustin ca schimbarea doctrinei PD constituie "o mare greseala", mai ales acum, cand partidul este la guvernare. "Nu ne-am schimbat orientarea cand PSD avea 37%, iar noi 7%. Ne-o schimbam acum, cand noi avem 30% si PSD 20%. Lasam PSD sa evolueze pe un palier electoral in care se inscriu 70% din cetatenii cu drept de vot. Am construit o casa, i-am facut gradinita in fata si o lasam acum de izbeliste, sa intre in ea hotii si tiganii", a emis Berceanu o comparatie.

El a recunoscut ca, asemeni lui Boc, Videanu si Blaga, a fost si el la Cotroceni pentru a se consulta cu presedintele Basescu in privinta necesitatii schimbarii sau nu a liniei doctrinare a PD. "Da, am fost sambata la Cotroceni. M-am intalnit cu Basescu", a declarat Radu Berceanu. De fapt, motiunea lui Cezar Preda si Radu Berceanu este o copie aproape fidela a celei cu care Basescu a castigat in 2001 sefia PD. Pana si titlul a fost pastrat, sperandu-se astfel ca delegatii la Conventia Nationala vor fi mai sensibili. Si, ca sa convinga ca mentinerea social-democratiei este solutia cea mai buna pentru PD, Radu Berceanu a declarat ca si "domnul Traian Basescu este un lider de stanga". Cel putin asa crede el.

Deoarece pana in prezent nu au reusit sa convinga decat trei organizatii judetene sa le ofere sustinerea, dintre care doua conduse chiar de ei insisi, Cezar Preda si Berceanu au sugerat ca asupra colegilor lor din teritoriu se fac presiuni. "S-a folosit autoritatea pentru a aduce majoritatea la ordin. Am simtit blocajul. I-am rugat frumos pe Vasile Blaga, Adriean Videanu si Emil Boc sa putem sa avem o competitie. Daca se simt atat de puternici, de ce continua acest blocaj la nivelul organizatiilor judetene?", s-a plans Cezar Preda.

Impreuna cu Berceanu, el a mai reclamat faptul ca aproape toate organizatiile judetene au fost deja contactate de trio-ul Boc-Videanu-Blaga. "Au strans nu 35 de semnaturi, ci 200. Au luat semnaturi in patru exemplare, de rezerva", a facut cunoscut Preda. In aceste conditii, intr-un moment de sinceritate, Berceanu nu a putut sa nu recunoasca: "O sa am un esec". Cei doi au dat insa asigurari ca nu vor parasi PD in situatia in care partidul va migra catre dreapta doctrinara.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.