Presedintele Consiliului Judetean Covasna (CJ), Tamas Sandor, sustine ca prefectul judetului, Codrin Munteanu, ar fi inceput o epurare etnica prin modificarea a doua ordine privind componenta comisiilor de denumiri si pentru adoptarea stemelor.

Dl prefect a inceput epurarea etnica in Covasna prin doua ordine referitor la componenta comisiei de atribuire de denumiri si a comisiei pentru adoptarea stemelor pentru localitati. Conform legii, a facut legal ce a facut, dar nu tot ce este permis este si onest”, a declarat, joi, Tamas Sandor.

Potrivit acestuia, daca pana in prezent in comisia de denumiri erau patru maghiari si un roman, si in cea de steme doi romani, trei unguri, acum in prima comisie se gasesc trei romani si doi unguri, iar in a doua patru romani si un maghiar, transmite corespondentul NewsIn.

Tamas si-a argumentat pozitia bazandu-se pe componenta etnica a judetului si a ridicat intrebarea daca prefectul considera ca maghiarii schimbati din comisie au fost incompetenti sau care sunt motivele pentru care au fost schimbati.

Contactat telefonic, prefectul Codrin Munteanu a declarat ca nu este vorba despre nicio conotatie etnica, ci pur si simplu a verificat o serie de ordine ale fostului prefect Gyorgy Ervin si a restabilit situatia anterioara acelor doua ordine emise de el. Mai exact, in 2005, dupa numirea sa in functie, fostul prefect schimbase romanii cu maghiarii in cele doua comisii.

Practic prin cele doua ordine am restabilit situatia anterioara celor doua ordine emise de Gyorgy Ervin, unul din primele sale ordine a fost de schimbare a componentei acestor comisii. Nu este nicio conotatie etnica. Asa cum Gyorgy Ervin a avut dreptul de a avea o viziune asupra acestei componente a comisiilor, imi rezerv si eu dreptul de a avea o viziune”, a declarat Codrin Munteanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.