Premierul Emil Boc a anuntat, joi, la Suceava, ca a solicitat, in sedinta de Guvern de miercuri, intocmirea unui „calendar precis al aspectelor legale si practice legate de implementarea descentralizarii in Romania”, transmite corespondentul NewsIn.

Boc a precizat ca acest „calendar” ale etapelor descentralizarii ar urma sa fie prezentat in sedinta de Guvern de saptamana viitoare. Seful guvernului a explicat ca acest document va cuprinde termene precise privind procedurile prin care vor fi sporite atributiile autoritatilor locale.

"Adica, spus pe romaneste, cand se face odata descentralizarea aceasta despre care tot vorbim de cativa ani”, a spus Boc, potrivit NewsIn.

Acesta a precizat ca descentralizarea va fi facuta la nivelul administratiei, prin infiintarea politiei locale (care va fi trecuta in subordinea primariilor), educatiei, sanatatii si agriculturii.

„Asta inseamna mai multa autoritate si resurse la nivel local, iar centrul isi va pastra doar atributiile de control”, a spus Boc.

El a facut aceste precizari dupa ce, in cadrul unei intalniri cu reprezentanti ai administratiilor locale si judetene din Suceava, Botosani si Neamt, presedintele CJ Neamt, Vasile Pruteanu, a apreciat ca exista o „inversunare” din partea institutiilor centrale, care ar incerca sa blocheze aceasta actiune.

Boc a apreciat ca descentralizarea va fi realizata in acest mandat, deoarece cele doua partide care formeaza coalitia de guvernare dispun de o majoritate confortabila. „Daca acest Guvern nu va duce la bun sfarsit procesul de descentralizare, cu greu imi pot imagina o alta majoritate care sa o faca”, a spus Boc.

Premierul Emil Boc a participat, joi, la Suceava, la o intalnire cu reprezentanti ai administratiilor locale si judetene din Suceava, Botosani si Neamt. La intalnire a participat si ministrul Dezvoltarii si Locuintelor, Vasile Blaga, in cadrul intalnirii fiind semnate noua contracte de finantare prin Programul Operational Regional, in valoare totala de 56 milioane euro.

Dupa intalnirea cu reprezentantii administratiei locale si judetene, premierul Emil Boc si ministrul Vasile Blaga au vizitat Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava, unde au luat masa la cantina-restaurant, dupa care vor vizita fabrica de placi aglomerate EGGER din Radauti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.