Dragos Seuleanu a inceput sa-si faca bagajele, spun surse din interiorul postului national de Radio. Motivul: miercuri se discuta in plenul Senatului atat raportul Comisiei de ancheta, cat si rapoartele de activitate ale Televiziunii si Radioului, existand premise serioase ca, in urma votului, Seuleanu si Nicolau sa fie demisi. Presimtind scadenta, seful Radioului se pare ca a renuntat la lupta (poate si din cauza ca si-a aranjat niste afaceri prin America) si a inceput sa-si stranga lucrurile din birou.

Astazi se pare ca intentioneaza sa-si ia adio de la cei care i-au fost aproape in lupta dusa pentru scaun, organizand o agapa cu directorii mici si mari si sefii de departamente. Mai este programata si o sedinta a Consiliului de administratie, de la care Seuleanu vrea sa obtina acordul pentru inlocuirea sa din Clubul Roman de Presa cu Dan Preda, directorul de la RADOR.

Surse din interiorul Radioului sustin ca in locul lui Seuleanu va fi adus Andrei Dimitriu, cel care a condus institutia in perioada 1999-2001, fiind demis tot printr-o procedura similara cu cea care ar putea avea loc maine. Andrei Dimitriu nu a dorit sa comenteze informatia, spunand doar ca "este posibil". In tot cazul, se pare ca astazi el va avea o intalnire cu lideri ai Aliantei, urmand sa vada daca va accepta sau nu sa revina in fruntea Radioului.

Dimitriu beneficiaza de sprijinul societatii civile, aproximativ 180 de personalitati cunoscute ale vietii publice, printre care Andrei Plesu, Horia Roman Patapievici, Gabriel Liiceanu, punandu-si semnatura pe o lista de sustinere. Dar, cel mai important, el este dorit chiar de oamenii din Radio, mai exact de cei care s-au opus lui Seuleanu, divulgand aservirea politica si presiunile. "Dintr-un anumit punct de vedere, ne-ar conveni revenirea lui Dimitriu, sa nu uitam insa ca noi i-am cerut atunci cand era director sa accelereze reforma, dar i-a fost teama din cauza ca nu beneficia de suficient sprijin politic, PSD-ul fiind la putere", ne-a spus Bogdan Radulescu, liderul Initiativei Profesionale din Radio.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.