Partidele au intrat deja sub presiunea pregatirilor pentru campania electorala in privinta alegerilor europarlamentare din 7 iunie.

Acesta este ultimul test inaintea prezidentialelor din toamna. Se pregatesc sa intre in competitie o seama de lideri ai partidelor care au pierdut alegerile parlamentare, iar acum asteapta pe tusa revenirea in prim-plan.

La PDL, in fruntea listei va fi din nou Theodor Stolojan, considerat o locomotiva a partidului deoarece ar fi ramas cu o imagine buna in ochii electoratului, in ciuda faptului ca a renuntat sa mai fie premier. El va fi sustinut de organizatia PDL Dambovita, condusa de presedintele Consiliului Judetean, Florin Popescu, fost lider PLD, plecat din PNL, dupa ce o perioada a fost sef de organizatie ApR.

Stolojan mai este vazut in partid ca europarlamentarul cu cea mai buna activitate si avand si cea mai buna plasare in sondaje dintre toti potentialii candidati ai PDL. Ieri si-a anuntat intentia de a candida pe listele PDL si consilierul prezidential Cristian Preda, care s-a inscris in acest partid la organizatia sectorului 4. Acesta insa nu-si va da demisia din functia de la Cotroceni decat dupa ce va fi ales in Parlamentul European si sustine ca se bucura de sustinerea presedintelui.

De asemenea, va candida si Andreea Vass, consilierul personal al premierului Emil Boc, fiind sprijinita de filiala Salaj. In PDL si-au mai anuntat intentia de a merge in PE senatorul Dumitru Oprea si ar putea sa candideze pentru un nou mandat Anca Boagiu si Sebastian Bodu. Comisia de validare a candidatilor va fi formata din Emil Boc, Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Florin Popescu, Valeriu Stoica, Anca Boagiu si Sulfina Barbu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.