Tacerea lui Traian Basescu din ultima vreme este explicata de analistii politici prin faptul ca seful statului incearca sa se disocieze de problemele cu care se confrunta in ultimul timp Guvernul- atacurile armate, insecuritatea cetateanului sau criza economica - pentru a arata electoratului ca atributiile ce revin Guvernului condus de Emil Boc nu intra si “in fisa postului” prezidential.

Analistul politic Bogdan Teodorescu a declarat, ieri, pentru “Gardianul” ca tacerea lui Traian Basescu se explica printr-o temere a presedintelui legata de “esecurile Executivului”.

“Acest guvern nu are solutii pentru iesirea din criza, iar Basescu, prin tacerea sa, se detaseaza de Palatul Victoria, incercand sa ne spuna: 'Nu este treaba mea, nu face parte din fisa postului'“. Teodorescu sustine, totusi, ca Basescu va ataca Guvernul, si in special latura PSD-ista a sa, inainte de alegerile europarlamentare pentru a ajuta PD-L in campanie.

Analistul crede ca Basescu nu-si va da demisia din functie pentru a organiza alegeri prezidentiale anticipate odata cu scrutinul pentru Parlamentul European pentru ca nu va putea prezenta electoratului argumente solide. La randul lui, Stelian Tanase sustine ca noncombatul prezidential ascunde aceeasi “taina”.

Tanase crede ca presedintele Traian Basescu nu vrea sa prinda in mainile sale “cartoful fierbinte” administrat de premierul Emil Boc.

Legat de o posibila demisie a presedintelui in vederea declansarii unor alegeri prezidentiale anticipate, Tanase crede ca aceste ipoteze fac parte din “Hollywoodul politic”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.