Pentru a nu se ajunge la o rupere a protocolului dintre PSD si PC din cauza disensiunilor existente intre cele doua partide la nivel de filiale, conducerea Aliantei a desemnat doi mediatori – Valeriu Zgonea si Corneliu Ciontu – care sa gestioneze problemele din teritoriu.

Liderii PSD si cei ai PC s-au intalnit, ieri, pentru a discuta despre participarea celor doua formatiuni la alegerile pentru Parlamentul European, dar si despre probleme aparute in teritoriu, pe marginea “izolarii” conservatorilor de la impartirea puterii.

La finalul sedintei, presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a precizat ca nu nu s-a pus niciodata problema ruperii protocolului de alianta cu PSD, insa nu a omis sa aduca in discutie faptul ca in teritoriu exista nemultumiri la adresa colegilor social-democrati, “partidul mai mic fiind tratat ca ruda saraca”.

Vicepresedintele Senatului a adaugat ca, deocamdata, nu s-a discutat problema unor candida-turi pe liste comune cu PSD la europarlamentare si la prezidentiale. In privinta democrat-liberalilor, Voiculescu a apreciat ca acestia sunt vinovati de blocarea numirilor social-democratilor pentru functiile de secretari de stat.

“Intre PSD si PD-L e o lupta surda, subterana, care evident vizeaza alegerile prezidentiale din toamna. PD-L incearca sa blocheze numirile celor de la PSD, pentru ca este vorba despre structurile care vor fi de baza pentru alegerile din toamna”, a mai spus Voiculescu.

La randul sau, presedintele PC, Daniela Popa, a apreciat ca lista cu candidati pentru alegerile europarlamentare va fi facuta in urma unui sondaj si a admis ca este firesc ca doua formatiuni care functioneaza intr-o alianta sa aiba “problemele organizatorice”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.