In ciuda nemultumirilor anuntate de retaileri, ministrul Agriculturii vrea sa transforme Codul de bune practici din retail in ordonanta de urgenta, spunand ca, astfel, preturile vor scadea.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat ca procedurile pentru intrarea in vigoare a proiectului de ordonanta ce transpune Codul de bune practici din retail vor continua, chiar daca comerciantii au avut o serie de obiectii la acest proiect de act normativ.

“Am avut si noi o intalnire aici cu partenerii sociali, la care retailerii nu au participat, au un alt punct de vedere. Vreau sa le spun pe aceasta cale ca noi vom merge mai departe. Sigur, exista si o lege in Parlament initiata de unii colegi de-ai mei, dar pana va ajunge in faza sa fie aprobata, cea mai rapida solutie ramane o ordonanta de urgenta.

Discutiile treneaza deja de un an de zile si vreau sa rezolv aceasta problema in cursul acestei saptamani", a declarat Ilie Sarbu.

Ultima intrevedere intre oficialii Ministerului Agriculturii si partenerii sociali a avut loc pe 23 februarie, intalnire la care comerciantii nu au participat in semn de protest pentru ca solicitarile lor nu au fost introduse in proiect. “Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) nu a participat la noua runda de discutii organizata de catre Ministerul Agriculturii in legatura cu transpunerea Codului de bune practici pentru comertul cu produse agroalimentare intr-o ordonanta de urgenta, intrucat considera ca, in actualul cadru consultativ, si-a expus deja punctul de vedere in legatura cu forma si continutul proiectului de act normativ, in cursul a trei intalniri organizate de minister in acest scop”, se arata intr-un comunicat al Asociatiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.