Presedintele PSD trebuie sa-l convinga pe fostul premier sa renunte la o candidatura pentru Cotroceni

Surse din conducerea PSD ne-au declarat ieri ca Mircea Geoana amana sa-si anunte candidatura pentru alegerile prezidentiale, deoarece intentioneaza sa-i ceara lui Adrian Nastase sa renunte sa intre in lupta pentru Palatul Cotroceni.

Liderul social-democrat doreste sa-i explice fostului premier ca ar fi mai bine pentru partid daca ar face acest gest pentru a da reprezentantului PSD mai multa forta in batalia cu Traian Basescu. Seful pesedistilor a sustinut in mai multe randuri, anul trecut, ca Adrian Nastase are toate calitatile pentru a fi nominalizat pentru a intra in competitia pentru cea mai inalta functie in stat. Numai ca aceasta posibila candidatura ar putea depinde si de votul plenului Camerei Deputatilor in privinta dosarelor ce-l vizeaza pe fostul premier PSD, Matusa Tamara si
Zambaccian II.

"Geoana are o problema cu Nastase. Anul trecut i-a promis ca el va fi candidatul PSD pentru alegerile prezidentiale si acum va trebui sa-i explice ca este timpul sa se retraga. Este o problema delicata care trebuie rezolvata inainte de Congresul Extraordinar", ne-au spus sursele citate. Conform acestora, presedintele social-democrat le-a dezvaluit apro­piatilor ca doreste sa aiba aceasta discutie cu presedintele Consiliului National pentru a nu genera noi tensiuni in partid.

"Nastase va trebui sa inteleaga ca nu este timpul lui si sa se retraga fara scandal. De altfel, Mircea (n.r. - Geoana) i-a reprosat lui Viorel Hrebenciuc la sedinta Biroului Permanent de luni ca s-a grabit cand l-a anuntat drept candidat la prezidentiale. Se alinta si el inainte de a fi nominalizat de partid. Toti stim ca el ne va reprezenta la alegeri, deoarece sta cel mai bine in sondaje", a adaugat un vice­presedinte social-democrat. De altfel, Mircea Geoana si Adrian Nastase sunt singurii politicieni social-democrati care si-au anuntat intentia pentru a candida impotriva lui Traian Basescu la alegerile din toamna.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.