Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat miercuri ca PDL incearca sa blocheze numirile persoanelor propuse de PSD pentru ca posturile respective sunt esentiale pentru cei de la PDL in vederea castigarii alegerilor prezidentiale din toamna.
"Intre PSD si PDL e o lupta, e adevarat surda, subterana, care evident, si nu trebuie sa ne ascundem, vizeaza alegerile prezidentiale din toamna. Sigur ca toata lumea doreste ca la modul diplomatic sa rezolve problemele, dar ele pana la urma vor trebui transate in mod evident. Mai cred ca PDL incearca pe parghiile pe care le are sa blocheze numirile celor de la PSD pentru ca, in fond si la urma urmei, e vorba de structurile care vor fi de baza pentru alegerile din toamna", a declarat senatorul, la finalul unei sedinte a Aliantei PSD+PC, transmite NewsIn.

Liderii PSD s-au aratat nemultumiti in ultimele luni de faptul ca premierul Boc intarzie numirea unor reprezentanti ai PSD in guvern. Cazul cel mai cunoscut este cel al Mayei Teodoroiu, propusa secretar de stat la justitie, care nu a fost numita nici acum, desi a fost propusa acum doua luni. Cei de la PDL, in frunte cu Emil Boc, au spus ca angajamentul coalitiei a fost ca la ministerul Justitiei sa fie propusi doar independenti si tehnocrati. O alta sursa de tensiuni intre cele doua partide este, pe de o parte, esecul negocierilor in unele judete referitor la impartirea posturilor din serviciile deconcentrate, si pe de alta parte refuzul PSD de a renunta la majoritatile in consiliile judetene pe care le-a incheiat cu PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.