PC va decide in luna martie daca va merge pe o lista comuna cu PSD la alegerile europarlamentare, a declarat miercuri presedintele fondator al conservatorilor, Dan Voiculescu, la finalul unei reuniuni a Aliantei PSD+PC.

Fostul presedinte al PC a spus ca, la jumatatea lunii martie, conservatorii vor decide daca merg cu PSD la europarlamentare si a adaugat ca ar dori sa testeze la scrutinul din iunie daca mai exista un electorat al lor. "Trebuie sa ne pastram o identitate. Toate partidele mici au disparut, a mai ramas Partidul Conservator. Eu cred ca partidele mari doresc, si poate n-ar fi rau sa ramana doua partide in Romania, cum ne-a aratat democratia americana c-ar fi bine, dar deocamdata mai credem in faptul ca exista un electorat conservator in Romania si vrem sa ne lamurim daca avem dreptate sau nu. Si probabil ca vom incerca sa ne lamurim in luna iunie la alegerile europarlamentare, dar nu e o hotarare luata. O vom lua la jumatatea lunii martie", a spus senatorul, la finalul unei intalniri PSD-PC, transmite NewsIn.

Desi nici Mircea Geoana, nici Daniela Popa nu au mentionat nimic despre o lista comuna, presedintele PSD a spus ca s-a stabilit sa existe la nivelul secretariatului comun al Aliantei o pregatire de campanie. "Obiectivul comun e ca la europarlamentare si la prezidentiale sa putem sa inregistram o victorie electorala care sa permita Romaniei sansa unui climat de stabilitate, de normalitate, de echilibru pentru perioada urmatoare. Am stabilit ca la nivelul secretariatului comun al Aliantei sa existe o pregatire de campanie pentru maximizarea sanselor noastre la alegerile din 7 iunie", a declarat el.

Geoana s-a aratat apoi convins ca, indiferent de formula, candidatii PC vor candida alaturi de cei ai PSD. "Sunt convins ca vor exista reprezentanti ai Aliantei noastre. Indiferent de formula, este important sa trimitem cei mai buni oameni in PE", a adaugat presedintele Senatului spunand ca Alianta va propune "oameni seriosi, cu expertiza si dragoste de tara". La randul sau, presedintele PC, Daniela Popa, a dat de inteles ca decizia cu privire la participarea pe liste comune o va lua PC in luna martie, cand va stabili si directiile politice proprii. "La jumatatea lunii martie vom avea o intalnire a Biroului Executiv Central si a Biroului Permanent impreuna cu alesii locali in care vom stabili si liniile politice proprii ale PC, e vorba de apararea drepturilor clasei mijlocii si a capitalului autohton, o sa marsam pe linia nationala asa cum am convenit si cu colegii de la PSD, la cererea filialelor judetene din Transilvania, precum si pe apararea drepturilor cetatenilor in aceste conditii de insecuritate", a detaliat ea. In plus, Daniela Popa a mai aratat ca in costituirea acestei liste va conta foarte mult rezultatul unui sondaj care va fi facut in curand.

Atat Geoana, cat si Popa au infirmat ca la nivelul Aliantei exista tensiuni. "E un proiect politic comun la care tinem foarte mult si cred ca aceasta intalnire confirma trainicia si ambitia Aliantei intre PSD si PC", a spus Geoana. "Contrar a ceea ce s-a vehiculat pana acum vreau sa va spun ca protocolul Aliantei PSD PC nu este in pericol, ca dovada el functioneaza. (...) Strategiile vor fi comune", a punctat si Daniela Popa.

Si Dan Voiculescu a aratat ca protocolul nu va fi rupt, dar a sugerat ca PC se simte in continuare "ruda saraca". "Sunt doua coordonate, in primul rand din punct de vedere al tratamentului, si aveam eu o expresie "ruda saraca." Adica intotdeauna partidul mai mic e tratat mai ca ruda saraca. Si a doua ca e un an electoral, cu alegeri in doua serii, dar nu s-a pus problema niciodata sa rupem acordul politic pe care il avem", a aratat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.