Comisiile de politica externa din cele doua Camere ale Parlamentului au decis sa-i invite saptamana viitoare la audieri pe ministrii Afacerilor Externe, Administratiei si Internelor si Justitiei pentru analiza evenimentelor din Italia in care sunt implicati cetateni romani.

La audieri vor participa, pe langa comisiile de politica externa, si cele pentru drepturile omului din cele doua Camere, dar si deputatii reprezentand minoritatile italiana si rroma, se arata intr-un comunicat al comisiei de politica externa a Senatului, potrivit NewsIn.

Seful diplomatiei romane, Cristian Diaconescu, a mers luni la Roma, unde a discutat cu omologul sau italian, cu parlamentari din Peninsula, cu reprezentanti ai Episcopiei Ortodoxe Romane din Italia, comunitatii romanesti romano-catolice din Lazio, Colegiului Pio Romeno si Bisericii adventiste romane.
Vizita lui Diaconescu in Italia a fost una dificila in contextul tensiunii in crestere din randul opiniei publice generata de o serie de incidente violente care i-au avut drept protagonisti pe membri ai comunitatii romane.

Dupa cazul Mailat, din toamna anului 2007, este al doilea episod de incordare ce apare in relatiile dintre cele doua popoare de la aderarea Romaniei la UE, la 1 ianuarie 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.