Comisia de Regulament a pus de acord, miercuri, prevederile articolului 76 din Constitutie si decizia CCR cu cele ale Regulamentului Camerei Deputatilor, astfel ca trimiterea in instanta a ministrilor parlamentari sa se voteze cu majoritate simpla.

"Am pus de acord prevederile constitutionale, articolul 76 din Constitutie si decizia Curtii cu prevederile regulamentului. Practic, am modificat articolul 155, alineatul 3. Daca inainte era o majoritate calificata, astazui vorbim despre o majoritate simpla a membrilor prezenti la sedinta, jumatate plus unu din numarul deputatilor prezenti", a explicat, miercuri, presedintele Comisiei pentru regulament, Iustin Cionca-Arghir, referitor la modificarea operata, in unanimitate, in privinta voturilor necesare pentru trimiterea in instanta a ministrilor parlamentari, potrivit NewsIn.

Raportul Comisiei a fost depus la Biroul Permanent, a carui sedinta a inceput la ora 9.00, pentru a fi multiplicat si impartit tuturor membrilor forului de conducere al Camerei Deputatilor. "Asteptam sa fie introdusa pe ordinea de zi pentru ca apoi sa fie trimisa in plen", a spus presedintele Comisiei pentru Regulament.

"Practic, noi am facut un proiect de hotarare de modificare a Regulamentului.Saptamana viitoare vrem sa modificam si articolele 154, 156 pentru a fi foarte clara aceasta procedura de trimitere in instanta a fostilor ministri, iar astazi am modificat doar articolul 155 pentru a clarifica ce majoritate avem nevoie in plen pentru a da drumul acestor dosare. Celelalte doua articole sunt legate de trimiterea in instanta a fostilor ministri, sa fie foarte clar, pentru ca insasi titulatura era gresita, trebuie sa se mentioneze foarte clar a fostilor ministri si a actualilor ministri care au calitatea de demnitar", a mai explicat Cionca-Arghir.

De la sedinta de miercuri a Comisiei pentru Regulament, din cei cinci membri, au fost prezenti patru, reprezentantii PD-L, PNL, UDMR si cel al minoritatilor nationale, lipsind reprezentantul PSD, Bogdan Niculescu Duvaz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.