Comitetul liderilor a stabilit, miercuri, ca raportul Comisiei pentru Regulament privind numarul de voturi necesare pentru trimiterea in instanta a ministrilor parlamentari sa fie dezbatut luni, in plen, si votat marti, iar miercuri sa se discute si sa se dea vot pe dosarele lui Adrian Nastase.

Sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor nu s-a mai tinut, miercuri, din lipsa de cvorum, insa comitetul liderilor- PD-L, PSD si UDMR- a decis sa introduca pe ordinea de zi a plenului de lunea viitoare raportul intocmit de Comisia pentru Regulament, care stabileste ca ministrii parlamentari pot fi deferiti instantei cu votul majoritatii simple, transmite NewsIn.

"Comitetul liderilor a decis sa modifice programul de lucru, deoarece astazi ni s-a prezentat raportul de lucru de la Comisia de Regulament care da posibilitatea sa se voteze cu majoritatea deputatilor prezenti. In acest sens, luni vom avea program normal, dar primul punct de ordinea de zi a plenului il va reprezenta raportul Comisiei de Regulament, urmand ca marti sa poata intra la vot final. Miercuri comitetul liderilor a propus organizarea, din nou, a unei sedinte a Camerei Deputatilor, in care sa se dezbata solicitarea in ceea ce priveste dosarele Nastase", a anuntat secretarul Camerei Deputatilor Dumitru Pardau.

Pardau a precizat ca plenul de miercuri, dedicat dosarelor lui Adrian Nastase, este programat sa inceapa la ora 10.00 si sa se termine la 12.00.

"Biroul Permanent nu a intrunit cvorum, practic, au lipsit reprezentantii PNL si PSD. Nu cunoastem motivele, cert e ca doamna presedinte a solicitat liderilor de grup care au fost prezenti, Mircea Toader, Aura Vasile si Marton Arpad sa discute cu colegii lor, reprezentanti in Biroul Permanent, mai ales cei de la PSD", a declarat Dumitru Pardau dupa ce liderii prezenti pentru sedinta de Birou Permanent au renuntat sa-si mai astepte colegii fara de care nu aveau cvorum de sedinta.

De altfel, PSD nu a fost reprezentat nici la sedinta Comisiei de Regulament in care s-a modificat regulamentul in sensul inlesnirii trimiterii in judecata a ministrilor parlamentari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.