Patru primari din judetul Neamt, alesi din partea PNL, au fost numiti, la sfarsitul saptamanii trecute, coordonatori speciali ai filialelor locale ale PDL.

Cei patru, care au ramas membri ai PNL, activeaza nestingheriti in PDL, in speranta ca legea va fi modificata astfel incat sa permita din nou migratia alesilor locali.

Fara a demisiona din PNL, spre a nu pierde fotoliul de primar, au dobandit functii in PDL Vasile Olaru, primar de Girov, Constantin Matasa, primar de Grumazesti, Ioan Sarbu, primar de Tibucani, si Petrica Prichici, primarul comunei Ion Creanga.

"In acest moment, cei care au primit functia de coordonatori speciali ai unor organizatii locale nu au cum sa fie membri PDL, pentru ca nu ar mai putea fi primari. Speram ca legea va fi schimbata in sensul de a permite primarilor, care au fost alesi prin vot uninominal, sa treaca la un alt partid. Consider ca acest lucru e benefic pentru un stat democratic, astfel incat primarul sa nu mai fie legat de un anumit partid, impotriva intereselor comunitatilor locale. Ar fi greu sa spun acum cand se va produce aceasta modificare, aflata in dezbatere la comisii", a declarat Vasile Pruteanu, presedintele Consiliului Judetean Neamt, care este si vicepresedinte al PDL Neamt.

Coordonatorul PNL Neamt, serban Stratila, spune ca, oficial, PNL nu a fost instiintat in legatura cu cei patru primari, dar ca legea impotriva migratiei alesilor locali este proasta, el fiind singurul senator care a votat impotriva ei. "Nu stiu nimic oficial, PNL nu a fost informat in nici un fel. stiu ca se exercita presiuni asupra lor si pri-mul pas a fost atunci cand fondurile destinate echilibrarii bugetelor locale au fost lasate la discretia consiliilor judetene, fara sa fie stabilit prin lege vreun criteriu, astfel ca alocarea se face pur politic."


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.