In Biroul Permanent al Senatului s-a decis decontarea cheltuielilor de calatorie pentru senatorii din diaspora.

Astfel, pentru deplasarile in Europa, Orient apropiat si Africa de nord se va deconta o calatorie pe luna, iar pentru cele in America, Oceania, Australia si Asia, cate una pe sesiune.

"S-a stabilit ca se vor deconta cheltuielile pentru deplasari. A fost impartit colegiul respectiv in doua zone in raport cu distanta ce le desparte de Romania. Pentru zona Europa, Orient apropiat si Africa de nord, o deplasare pe luna la sfarsitul de saptamana si pentru America, Oceania, Australia, Asia cate o deplasare in fiecare sesiune legislativa. S-a mai aprobat ca, de asemenea, in vacanta parlamentara de iarna, o deplasare in cadrul zilelor aprobate de Biroul Permanent pentru colegiul electoral si o deplasare in vacanta parlamentara de vara", a declarat chestorul Biroului Permanent al Senatului, Ioan Chelaru.

El a mai precizat ca, in conditiile bugetului de criza al Senatului, aceste decontari sunt "maximul pe care si-l poate permite Senatul in acest moment". Totusi, Chelaru a adaugat ca, daca in legislaturile viitoare bugetul va fi mai mare, "vom putea aproba, eventual, mai dese intalniri intre colegii nostri parlamentari in diaspora si alegatorii lor".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.