Fostul premier PSD il acuza pe seful sau de partid de cenzura pentru ca a limitat decontarea deplasarilor

Presedintele Camerei Deputatilor nu a reusit ieri sa-si convinga colegii din Biroul Permanent sa accepte limitarea unor cheltuieli de deplasare, exact cum facuse Mircea Geoana la Senat. Pe fondul unui buget auster, conducerea Senatului a votat in unanimitate decontarea a cel mult unei calatorii, lunar, pentru parlamentarii din diaspora.

Propunerea Robertei Anastase a starnit proteste vehemente chiar din randul colegilor sai de partid, Cezar Preda catalogand propunerea drept una "halu­ci­nanta". Vicepresedintele Camerei Adrian Nastase s-a razvratit si l-a acuzat pe seful sau de partid ca vrea sa introduca un anumit tip de cenzura.

Din stenograma existenta pe site-ul Camerei De­pu­tatilor (www. cdep.ro) reiese faptul ca Anastase le-a mai su­gerat deputatilor ca deplasarile in strainatate sa fie avizate de catre Comisia de politica externa, explicandu-le membrilor Biroului Permanent: "Acest lucru s-a in­tamplat la Senat si cred ca este mult mai practic. Avem o comisie destinata exact, pana la urma, evaluarii tuturor directiilor de politica externa. In felul acesta, sunt stabilite si obiectivele legate de diplomatia parlamentara".

Dintr-un motiv pe care inca nu-l cunoaste nimeni deputatul Cezar Preda a intervenit: "De multe ori sunt de acord cu ce spuneti dum­neavoastra; acum nu sunt de acord. Ce treaba are Comisia de politica externa sa gireze! Pe cuvant, este o greseala! Bu­nele practici ale domnului Mircea Geoana am sa le imbratisez intotdeauna, dar cred ca o sa astept mult timp pana o sa vad o asemenea practica".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.