Sunt 20 de judete unde PSD a eliminat PDL din conducerea judetului si a format majoritati fie singur, fie alaturi de alt partid politic. Democrat-liberalii au aplicat acelasi model in noua judete.

Unul dintre cele mai noi scandaluri ale coalitiei este restabilirea majoritatilor in Consiliile Judetene, acolo unde PSD si PDL au parafate intelegeri cu alte partide.

Campionul intelegerilor extraconjugale este totusi PSD. In Buzau, Calarasi, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Iasi, Olt si Teleorman, PSD a format majoritatea in Consiliul Judetean alaturi de PNL. In Brasov si in Salaj, unde doar consilierii PNL nu ajungeau pentru formarea majoritatii, social democratii au cooptat si UDMR.

La Vaslui si la Hunedoara conduc judetele cu ajutorul PRM. La Timis si la Brasov, problema e chiar mai complicata. Desi presedintia CJ in cele doua judete este detinuta de PDL, PSD a format majoritatea in consiliu alaturi de PNL, plasandu-i astfel pe democrat-liberali in opozitie.

In toate aceste judete, PDL ar vrea sa formeze majoritatea cu partenerul de coalitie pentru a castiga functii in conducerea judeteana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.