Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, marti, exproprierile necesare pentru continuarea lucrarilor la pasajul Basarab. Pana acum proiectul a costat primaria Capitalei peste 150.000 lei, iar despagubirile oferite proprietarilor, peste 75 de milioane de lei, insa daca lucrarile se vor intrerupe, pierderile ar fi de 32 milioane de euro.

Hotararea de consiliu prevede exproprierea a sase case din zona lucrarilor la pasaj, alte 98 fiind deja expropriate. Suma maxima ce ar urma sa le fie platita proprietarilor este de 105 milioane lei.

Proprietarii din zona Basarab cer 250.000 euro pentru doua camere

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca va merge miercuri la sedinta de guvern, unde va fi luata decizia privind declansarea propriu-zisa a exproprierilor. Potrivit edilului-sef, daca lucrarile la pasajul Basarab nu vor fi reluate cat mai curand, exista riscul ca, la cel mai mic cutremur, doi stalpi de 68 metri de pe traseul pasajului sa se prabuseasca, relateaza NewsIn.

Oprescu a mai precizat ca valoarea totala a lucrarilor de construire a pasajului este de 469 milioane lei. Lucrarile executate pana in prezent au costat aproape 150 de milioane, din care primaria mai are de platit 16,5 milioane.

Primaria municipiului Bucuresti estimeaza ca daca lucrarile la pasajul Basarab ar fi intrerupte si daca acesta nu ar fi declarat ca fiind de utilitate publica pierderile ar fi enorme. Estimarile PMB arata astfel:

  • Pierderi cauzate de risipa de timp a populatiei: 31.720.000 euro/an
  • Pierderi cauzate de costurile de operare a vehiculelor: 6.066.000 euro/an
  • Costurile poluarii: 378.000 euro/an

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.