Deputatii au adoptat, marti, cu 231 voturi "pentru", 7 "impotriva" si 8 abtineri, proiectul de Hotarare pentru trecerea la realizarea Proiectului-pilot "Palatul Parlamentului-cladire 0 energie", prin care sediul Parlamentului sa se aprovizioneze cu energie exclusiv din surse regenerabile.

Viceliderul grupului PSD, Aura Vasile, a aratat ca proiectul urmarste alimentarea cu energie electrica a celui mai mare consumator din Bucuresti, cladirea Palatului Parlamentului, doar din surse regenerabile: panouri solare si fotovoltaice, precum si centrale eoliene. Proiectul initiat de social-democratul Iulian Iancu a fost sustinut in unanimitate in Biroul Permanent, atunci cand a fost prezentat, in decembrie 2007, a precizat Aura Vasile, transmite NewsIn.

La randul lui, liderul grupului PDL, Mircea Toader a aratat ca sustine proiectul pilot "Palatul Parlamentului-cladire 0 energie", existand un precedent cand pentru un program similar 12 scoli, care nu aveau acces la alte surse de energie, au folosit panorurile solare, iar rezultatele au fost "spectaculoase", costurile reducandu-se cu 55%. "Daca vom reusi, vom demonstra ca energia neconventionala este la ea acasa in Parlamentul Romaniei", a spus Toader.

Din comisia de lucru care se va ocupa de implementarea programului vor face parte treiseprezece deputati, social-democratul Iulian Iancu urmand a exercita functia de presedinte, democrat-liberalul Doru Lese, vicepresedinte, iar Lucia Varga, deputat PNL, secretar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.