Primarul Timisoarei din perioada 1990 - 1992, Liviu Borha, ar fi semnat un angajament olograf cu Securitatea. Primarul din 1990 al Timisoarei, primul oras liber de comunism, Liviu Borha, este acuzat de CNSAS ca ar fi fost recrutat de Securitate sub numele conspirativ "Trubadurul”.

Colegiul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) cere judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti sa constate, in cazul lui Liviu Borha, existenta calitatii de colaborator al Securitatii.

Potrivit Colegiului, actualul vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis din partea PNL, ar fi fost recrutat, in calitate de gazda a casei de intalniri, la data de 28.05.1980, "in scopul ridicarii calitatii muncii cu reteaua informativa din legatura, efectuarea intalnirilor in mod organizat, asigurarea conspirativitatii”.

Angajament olograf

Recrutarea lui Borha este confirmata, conform CNSAS, de existenta unui angajament olograf si de consemnarile facute de ofiterii de securitate.

"I-am propus sa sprijine organele de securitate, punand la dispozitie garsoniera sa”, scria ofiterul de Securitate in raportul de recrutare al lui Borha.

Patru persoane s-ar fi intalnit cu securistul in primul an de colaborare, in garsoniera lui Borha: "Rusu”, "Stanciu”, "Toma” si "Dragos”.

"Intalnirile cu persoanele din retea au fost efectuate in timpul cat acesta era la serviciu sau plecat din localitate”, a mai notat securistul care l-ar fi recrutat pe Liviu Borha.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.