Doi fosti ministri si alti 22 de demnitari din fostul guvern PNL nu vor sa paraseasca locuintele de protocol sau de serviciu primite in chirie de la RA-APPS.

Duminica a expirat termenul legal in care fostii demnitari din Cabinetul Tariceanu trebuiau sa paraseasca locuintele de protocol primite in chirie de la RA-APPS.

Conform legii, dupa expirarea mandatului, demnitarii au avut la dispozitie 60 de zile in care trebuiau sa paraseasca locuintele. Acestia s-au folosit de acest termen pentru a locui in continuare in casele de la RA-APPS, platind o chirie modica, de demnitar, desi nu mai aveau acest statut.

Intr-o astfel de situatie se afla doi ministri din Cabinetul Tariceanu si 22 de demnitari din esalonul doi, dupa cum reiese dintr-un centralizator al RA-APPS remis redactiei Cotidianul.

Un astfel de caz este cel al fostului ministru al Sanatatii Eugen Nicolaescu, care nu a parasit locuinta de protocol situata in Strada Polona, nr. 35. Dupa ce a avut un ragaz de doua luni, Nicolaescu a realizat tocmai acum ca nu are unde sa se mute.

“Intr-adevar, mi-a expirat termenul in care trebuia sa predau locuinta. Miercurea trecuta am fost la RA-APPS si am facut o cerere in care am solicitat sa mai pot sta inca trei luni in aceasta locuinta, pe o chirie majorata, conform legii”, ne-a declarat Eugen Nicolaescu.

Surse din RA-APPS ne-au declarat ca fostul ministru al Sanatatii va trebui sa achite o chirie lunara de 4.800 de euro, suma mult mai mare decat veniturile lunare actuale ale acestuia si sotiei sale.

“Da, chiria va fi de 4.800 de euro lunar. Daca va uitati pe declaratia mea de avere, veti vedea ca mai am si alti bani, alte venituri. Voi plati aceasta chirie inca trei luni, pana imi voi gasi alta locuinta unde sa ma mut. Va multumesc ca-mi purtati de grija”, ne-a spus Nicolaescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.