Mircea Geoana prinde puteri tot mai mari in PSD. El pare sa-i fi convins pe colegii lui de partid ca nu mai este cazul organizarii unor alegeri pentru functiile superioare de conducere ale formatiunii.

Congresul PSD, programat sa aiba loc in aceasta primavara, va avea, dupa toate probabilitatile, un singur punct important pe ordinea de zi: desemnarea candidatului PSD pentru functia de presedinte al Romaniei. Surse din conducerea partidului au declarat pentru Cotidianul ca luni, la sedinta BPN, Mircea Geoana si mai multi lideri ai PSD au vorbit despre inoportunitatea organizarii de alegeri interne.

"Daca facem alegeri, ne dam singuri cu capul de zid. Si o sa trecem stabilirea candidatului la prezidentiale in plan secundar“, a explicat unul dintre liderii PSD. "Nu s-a luat o decizie ferma, dar acesta este trendul: nu se vor mai face alegeri pentru conducerea partidului pana anul viitor“, ne-a declarat una dintre sursele citate.

Lui Mircea Geoana pare sa-i convina de minune situatia.

Cu atat mai mult, cu cat isi doreste sa devina candidatul PSD pentru functia ocupata acum de Traian Basescu. Duminica, Geoana a recunoscut in premiera ca-si doreste aceasta candidatura.

"Nu va ascund nici ambitia mea, nici ambitia partidului nostru de a castiga Presedintia Romaniei in toamna“, a spus presedintele PSD. Luni, acesta a precizat ca l-a luat putin gura pe dinainte cu o zi in urma: "Sa fie intr-un ceas bun greseala pe care am facut-o“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.