Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni ca filialele au in continuare libertatea de a alege cu cine sa faca majoritate pe plan local, sustinand ca nu este normal ca PDL sa insiste pe noi negocieri, insa a aratat ca asemenea discutii pot fi deschise.

"O spun fara niciun fel de tenta polemica: menage a trois nu inseamna menajerie si din punctul meu de vedere libertatea pe care am acordat-o in mod democratic organizatiilor noastre judetele de a alege in functie de interesul partidului majoritatea pe care si-o doresc ramane neschimbata", le-a replicat liderul PSD celor din PDL care sustineau ca PSD nu poate sa ramana in aliante locale cu PNL, transmite NewsIn.

Geoana spune ca, pe plan local, PDL poate incerca sa discute cu organizatiile PSD despre noi majoritati, dar ca acest lucru nu trebuie sa devina o conditie de colaborare. "Daca exista argumente in planul dialogului bilateral cu cei de la PDL, care vor duce la o eventuala modificare de majoritate judeteana acest lucru nu va fi descurajat de conducerea PSD , dar nu consideram ca este normal sa fie o preconditionare a discutiilor intre cele doua organizatii pe modificarea majoritatii locale", a adaugat presedintele Senatului. El a mai spus ca in anumite judete precum Calarasi sau Buzau au avut loc negocieri pe subiectul schimbarii majoritatii, dar a aratat ca "aceasta nu inseamna ca exista o preconditie, in conditiile in care protocolul coalitiei noastre aceasta prevedere nu exista". Rugat sa comenteze afirmatia liderului PDL Vasile Blaga ca PSD nu va avea incotro si va trebui sa renegocieze si aliantele la nivel local, Geoana a spus: "Incotro este un cuvant mult prea difuz in zilele de azi".

"Nu exista (o prevedere in protocolul Aliantei) si ne deranjeaza atunci cand exista o senzatie de preconditionare a aplicarii protocolului de astfel de situatii. Acolo unde se creaza bune conditii pentru o buna colaborare intre PSD si PDL nu am nimic impotriva", a mai aratat Mircea Geoana.

Vicepresedintele PDL, Radu Berceanu, a declarat, luni, inaintea inceperii sedintei coalitiei, la sediul Senatului, ca PSD si PDL trebuie sa gaseasca solutii pentru colaborarea din teritoriu. Berceanu a aspus ca inclusiv la Dolj exista o astfel de situatie. "PSD e intr-o alianta la Consiliul Judetean cu PNL si, in sfarsit, am discutat de vreo cateva ori. N-au fost discutii aprinse, am discutat despre aceasta situatie pentru ca nici noi, nici dumnealor nu cred ca putem sa fim la Bucuresti impreuna si in teritoriu separati", a declarat Berceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.