Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a spus ca liderii partidului au facut un apel catre parlamentarii democrat-liberali sa deblocheze dosarele demnitarilor aflate la Parlament astfel incat justitia sa se pronunte in aceste cazuri.

"Am facut un apel la deblocarea dosarelor demnitarilor aflate la Parlament, ma refer aici la cele ale lui Adrian Nastase, pentru a le da drumul in justitie, iar aceasta sa-si spuna cuvantul", a declarat, luni, Gheorghe Flutur. "Nu este prima data cand am spus acest lucru si noi vrem sa aplicam aceeasi unitate de masura pentru toti. De altfel, am inteles ca si domnul Nastase a cerut acelasi lucru", a spus Flutur.
El a precizat ca subiectul nu a fost abordat in sedinta coalitiei de guvernamant de luni, dar a fost analizata pozitia PD-L pe marginea acestei teme in cadrul sedintei Biroului Permanent National. "Vom vota asa cum am mai votat pana acum, anume ca Justitia sa-si faca treaba. Nu ne putem schimba pozitia de la o zi la alta", a apreciat vicepresedintele democrat-liberal.

Vicepresedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat joia trecuta, pentru NewsIn, ca a finalizat si a depus la Biroul Permanent opinia separata a social-democratilor privind soarta dosarelor "Matusa Tamara" si "Zambaccian 2". Potrivit acestuia, pesedistii au decis sa propuna plenului Camerei Deputatilor retrimiterea dosarelor lui Adrian Nastase la Comisia juridica, invocandu-se faptul ca raportul elaborat de presedintele forului, Daniel Buda, nu contine nicio recomandare precisa catre plen in privinta urmaririi penale.

Iordache a explicat ca, din moment ce propunerea de recomandare a inceperii urmaririi penale a lui Nastase a picat la vot, deputatii juristi nu au luat in fapt nici o decizie in privinta celor doua dosare si a sustinut necesitatea reluarii dezbaterilor si votului in Comisie pe aceasta tema.

Presedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, a declarat pe 11 februarie ca plenul Camerei Deputatilor va da un vot asupra solicitarii Procurorului General, Laura Codruta Kovesi, de incepere a urmaririi penale a lui Nastase.

Buda a adaugat ca in dezbaterea plenului va intra un singur raport in cazul Adrian Nastase, care va contine atat recomandarea initiala, cat si opiniile deputatilor PSD.

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a anuntat, pe 6 februarie, ca va cere Parlamentului sa recomande trimiterea dosarelor sale in instanta, exprimandu-si ironic speranta ca statul "lui Traian Basescu si Emil Boc" va functiona de acum inainte, iar justitia va incepe sa apere cetatenii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.