Liderul PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat luni ca premierul Emil Boc doreste politizarea functiilor publice pentru a-si aduce "clientela" PDL, de genul lui Constantin Iancu, in posturi importante.

"Boc vrea sa faca posturi in care sa-si puna clientela politica, sa-si numeasca prefecti prietenii politici, probabil de genul lui Costel Iancu, de la Dolj... vad ca este un demn reprezentant al lumii interlope la nivelul cel mai inalt din Romania. Colegii mei din teritoriu mi-au spus ca este deja o caracteristica si-n alte judete, Galati de exemplu, reprezentanti ai lumii interlope care au devenit membri PD si care acum aspira fara indoiala la functii inalte", a comentat Tariceanu, transmite NewsIn.

Liderul PNL a mai precizat ca, desi premierul vorbeste despre reducerea aparatului administrativ si al birocratiei, Emil Boc "a creat nu mai putin de 100 de posturi de inspectori guvernamentali" pentru a-i schimba pe actualii prefecti, "considerati ca ar avea simpatii liberale".

Cat priveste modificarea statutului functionarilor publici, Tariceanu a afirmat ca se incearca repolitizarea tuturor functiilor publice - "Vorbim de nu mai putin de 2.500 de posturi, care doresc sa le ocupe cu membri de partid (...) Este regretabil ca Romania se intoarce in trecut cu aceste practici care ar trebui sa ramana la periferia sistemului democratic", a conchis el.

Noul director de la Agentia Nationala pentru Imbunatatiri Funciare, Constantin Iancu, si-a anuntat demisia din functia pe care care a ocupat-o doar cateva zile, dupa ce presa a relatat ca acesta este invinuit de procurori pentru rapire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.