Suma alocat construirii gazoductului Nabucco, care are drept scop diversificarea surselor de aprovizionare cu energie ale UE, a fost redusa de la 250 la 200 milioane de euro, printr-o decizie a CE.

Europarlamentarul Alexandru Nazare solicita CE sa reconsidere aceasta decizie deoarece micsorarea bugetului Nabucco ar putea fi interpretata ca o lipsa de coerenta a politicii energetice europene.

Ma tem ca aceasta hotarare, luata la numai trei saptamani de la propunerea Comisiei de a accelera punerea in practica a proiectului, risca sa fie perceputa ca un semnal politic negativ la adresa acestui proiect”, sustine Nazare.

Uniunea Europeana dispune, din resurse proprii inca nealocate, de peste 3 miliarde de euro destinati proiectelor energetice precum Nabucco. Asadar, lipsa surselor de finantare nu poate fi invocata ca o piedica in acest sens, mai ales ca, in cazul Nabucco, Banca Mondiala si-a exprimat disponibilitatea de a cofinanta acest proiect.

Nazare a facut apel la "mai multa vointa politica la nivel european pentru sprijinirea proiectelor de diversificare a surselor de furnizare a gazelor naturale si mai multa solidaritate din partea tarilor membre UE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.