Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a anuntat luni, la finalul sedintei coalitiei, ca toate persoanele care au fost implicate in scandul din Plaza Mall de sambata vor fi demise si a transmis un mesaj clanurilor de interlopi: "Nu sunteti in siguranta".

"Toate persoanele care au implicare, in sensul incalcarii ordinului intern de functionare a Ministerului de Administratie si Interne, in cazul de la Mall, vor fi demise ca urmare a raportului pe care il voi primi de la Corpul de control" a declarat Nica, informeaza NewsIn.

Ministrul a adaugat ca Eugen Preda, implicat in scandalul de la Plaza Mall, a fost demis din MAI si ca nu a functionat niciodata ca politist. Nica a adaugat ca a dispus initierea unei anchete a Corpului de Control la nivelul Clubului Dinamo, atat in Capitala cat si in Brasov, pentru a se stabili imprejurarile in care Preda a beneficiat de anumite facilitati, desi era cunoscut faptul ca nu are un comportament ireprosabil.

"Persoana respectiva, care figura ca sportiv si avea si statut de angajat in cadrul Ministerului, niciodata nu a functionat ca politist si nu putea sa functioneze, pentru ca regulile de functionare ca politist sunt cu totul altele, a fost demisa. Am dispus ca Corpul de Control al ministrului de Interne sa faca o ancheta la nivelul Clubului Dinamo, in Capitala, Dinamo Brasov, pentru a vedea cum a fost posibil ca o persoana care nu era cunoscuta ca avand un comportant ireprosabil sa beneficieze de anumite facilitati, inclusiv pe linie sportiva", a adaugat ministrul.

Potrivit lui Nica, sunt pregatite si o serie de modificari ale legislatiei in privinta ordinii publice care vizeaza redarea unor atributii Politiei Romane, care au fost luate "poate cu intentie in ultimii ani", dar si masuri de protectie a politistului.

"Sunt structuri specializate in MAI care au pregatite mai multe modificari pe linia ordinii si sigurantei publice. Pe acestea nu le-am avut in vedere datorita cazului Mall, ci datorita faptului ca in ultimii ani de zile, in Romania, Politiei Romane i s-au luat foarte multe din atributiile si posibilitatile de actiune, au fost limitate, poate cu intentii, poate nu. Datoria noastra in acest moment este sa reparam aceasta situatie si sa redam posibilitatea de actiune Politiei Romane, Jandarmeriei si Politiei de Frontiera, iar acest lucru il facem impreuna cu Comisiile parlamentare de specialitate. Si in Codurile penale si de procedura penala, am luat si am introdus cateva masuri, inclusiv la partea de protectie a politistului si a familiei acestuia, in exercitarea atributiilor de serviciu" a explicat Nica.

Ministrul a apreciat ca Politia si-a facut datoria in cazul de la Mall, insa ca importante sunt actiunile de prevenire a acestor situatii, in aces sens dand deja dispozitii cu caracter intern, confidentiale.
"Important este cum facem ca aceste actiuni sa nu se mai petreaca. Am dat cateva dispozitii cu caracter intern, nu pot sa vi le spun pentru ca tin de confidentialitatea actiunilor Politiei, dar aceste lucruri le-am dispus inca de saptamana trecuta. Veti vedea in perioada imediat urmatoare. Am un singur mesaj pentru clanurile de interlopi: Nu sunt in siguranta, sa aiba mare grija!", a precizat social-democratul.

Eugen Preda, implicat in scandalul din mall, a demisionat de la clubul Dinamo Brasov, subordonat MAI



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.