Vicepresedintele PDL, Radu Berceanu, a declarat luni ca desemnarea lui Constantin Iancu ca si candidat al PDL la Senat a fost facuta prin vot secret de catre filiala Dolj, dupa ce acesta fusese consilier judetean, si ca, pana la depunerea candidaturii, nu se stia nimic de dosarul lui Iancu.

Radu Berceanu a spus ca Iancu a venit la PDL "acum vreun an", de la PNL. "A candidat in alegerile locale, consilier judetean, nu a aparut nimic, n-a fost niciun fel de problema, dupa care a fost ales de catre cei din colegiul respectiv sa candideze la alegerile parlamentare. Spun "a fost ales" pentru ca noi am avut un sistem de alegeri, deci am intrunit in fiecare colegiu toti primarii, viceprimarii, consilierii locali, sefii de organizatii si am prezentat pe cei 2, 3, 1, 5, cati candidati erau doritori de a fi nominalizati candidati, iar acolo s-a facut un vot secret si deci domnul Iancu, in felul asta, a devenit, dupa ce era consilier judetean, candidat la Senat", a povestit Radu Berceanu, transmite NewsIn.

Vicepresedintele PDL a spus ca "n-a fost nicio problema" pana inainte de depunerea candidaturilor, cand au aparut "niste zvonuri, cate ceva". "Eu atunci am reactionat, l-am chemat pe domnul Iancu, am chemat mai multi dintre colegi si am discutat aceasta problema, dansul a facut si conferinte de presa, dupa care iar n-a mai aparut nimic, a lamurit chestiunea si atunci am crezut ca nu-i nimic", a spus Berceanu.

El a tinut sa adauge: "in momentul in care am vazut despre ce este vorba, a demisionat".

Liderul PD-L Dolj, Radu Berceanu, a declarat, sambata, la Craiova, ca directorul ANIF, Constantin Iancu, l-a contacat vineri seara pentru a-i comunica decizia de a demisiona din functie deoarece considera ca se confrunta cu o problema persoanala si nu merita sa implice si partidul in acest scandal.

"Aseara, dupa ce am plecat de la minister, dansul m-a sunat si mi-a spus: domnule presedinte, eu am decis sa demisionez pentru ca este o problema personala a mea, nu are nicio legatura cu partidul si vreau sa mi-o rezolv singur“, a declarat Radu Berceanu, sambata, la Craiova.

Constantin Iancu si-a anuntat demisia din functia de director al ANIF, dupa ce presa a relatat ca acesta este invinuit de procurori pentru rapire. Intr-o scrisoare adresata sambata mai multor redactii din Craiova, Constantin Iancu a explicat motivul care a stat la baza renuntarii la functia de director al ANIF: "In urma atacurilor de presa concertate, am decis sa imi depun demisia din functia de director al Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare. Am luat aceasta hotarare deoarece nu doresc sa arunc nicio umbra de suspiciune asupra Partidului Democrat Liberal. Totul a pornit de la o dezinformare bine ticluita de un anume ziarist cu relatii bine conturate in sfera criminalitatii macro-economice”, a precizat Constantin Iancu.

Directorul demisionar al Agentiei Nationale pentru Imbunatatiri Funciare sustine ca este nevinovat in dosarul de sechestrare si credea ca cercetarile in dosarul instrumentat pe numele sau a fost finalizat in momentul in care declaratiile date de el in fata procurorilor au fost vazute si de judecatorii craioveni.

O ancheta a procurorilor in cazul directorului general al Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare din cadrul Ministerului Agriculturii, Constantin Iancu, este in curs, functionarul fiind pus deja sub invinuire de catre DIICOT Craiova, potrivit Parchetului General.

Potrivit unor surse judiciare, Iancu este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, santaj, amenintare si rapire, fiind chiar retinut pentru 24 de ore la data de 27 octombrie 2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.