Deputatul PNL, Diana Tusa, intreuna cu ceilalti deputati PNL solicita Presedintelui Comisiei pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, sa le aprobe demararea procedurii pentru invitarea la audieri a Ministrului Economiei, Adrian Videanu, in cazul “Razboiului Gazelor”.

Deputatii PNL doresc sa clarifice modalitatile in care s-a facut achizitia de pacura si carbine in perioada situatiei de urgenta din sistemul energetic, cand, la inceputul lunii ianuaria Rusia a oprit livrarea de gaze catre Europa. In opinia liberalilor, clarificarile sunt necesare, cu atat mai mult cu cat situatia de curgenta a continuat si dup ace livraarea de gaz rusesc a fost reluat.

Pe fondul crizei generate de lipsa livrarilor de gaze naturale, Ministerul Economiei a luat decizia de a da posibilitatea negocierii directe pentru achizitia de combustibili,” sustine deputatul liberal, Diana Tusa. Aceasta informeaza de asemenea si ca acele contracte incheiate au fost facute fara licitatii, intr-un mod netransparent si neconcurential, iar acest lucru a dus la cresterea pretului pacurii cu 20%.

Toate aceste considerente au incurajat impunerea unor preturi speculative, pretul pacurii crescand cu circa 20% din prima zi in care a fost luata decizia”, informeaza liberalii.

Liberalii ii cer Presedintelui Comisiei pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu sa i-a in considerarea solicitarea pentru demararea procedurii de invitare la audieri a lui Adrian Videanu.

Trebuie aduse lamuriri pertinente in ceea ce priveste decretarea situatiei de urgenta in domeniul energetic de catre domnul Adriean Videanu, cunoscut fiind faptul ca domeniul energetic este unul sensibil si care antreneaza consecinte consistente in plan social”, cnsidera deputatii liberali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.