Judetele Suceava, Iasi si Bacau au primit cei mai multi bani de la buget. Marian Oprisan de la Vrancea este marele invins al anului.

Baronii locali cu influenta in PSD si PDL sau supervizorii de la centru ai unor fiefuri judetene si-au taiat partea leului la impartirea fondurilor pentru bugetele locale.

Intr-un top 10 al judetelor care au obtinut cei mai multi bani, totul s-a facut frateste: 5 judete controlate de PDL, cinci de PSD. Dupa cum se stie, casierul-sef a fost ministrul Finantelor, PDL-istul Gheorghe Pogea. Tinand cont de acest aspect, numele beneficiarilor din acest partid nu reprezinta o surpriza: Gheorghe Flutur (Suceava), Ostaficiuc (Timis), Gheorghe Stefan (Neamt), Vasile Blaga (Bihor) si Alin Tise, ca sa nu spunem Emil Boc (Cluj). Nici numele celor de la PSD nu reprezinta vreo surpriza.

Era de asteptat ca Viorel Hrebenciuc (Bacau), Gheorghe Nichita (Iasi) sau Mircea Geoana (Dolj) sa obtina sume importante pentru judetele pe care le reprezinta.

Cuplul Hrebenciuc-Nichita a plusat si pentru vecinii din Vaslui si se poate presupune ca prezenta in top 10 a judetului Prahova se datoreaza faptului ca Adrian Nastase a fost ales intr-un colegiu din acest judet. De mentionat ca judetele Timis, Bihor, Bacau, Iasi, Cluj si Prahova au primit mai multi bani decat in 2008.

Judetul Hunedoara - zona din care provine ministrul Pogea - a obtinut cei mai multi bani, 24 de milioane de lei noi, pentru reabilitarea drumurilor judetene si comunale. Cu siguranta, daca presedintia Consiliului Judetean nu ar fi apartinut PNL, Pogea ar fi fost mai darnic cu judetul sau natal.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.