Ludovic Orban sau Crin Antonescu s-ar putea retrage din cursa pentru fotoliul de presedinte al PNL. Cel retras ar urma sa-l sustina pe celalalt. Taberele liberale se pozitioneaza pentru batalia de la congresul din martie.

In cursa pentru presedintia PNL si-au anuntat candidatura actualul lider, Calin Popescu Tariceanu, si vicepresedintii Ludovic Orban si Crin Antonescu. Ludovic Orban a admis sambata, la scoala de iarna a studentilor liberali, ca tactica ar putea fi schimbata, afirmand ca s-ar putea intampla ca el sau Crin Antonescu sa isi retraga candidatura pentru presedintia PNL in vederea sustinerii celuilalt. El a mai precizat ca intentioneaza sa se gandeasca la acest lucru.

Intrebat de ce actualul lider al partidului, Calin Popescu Tariceanu, nu trebuie sa mai ramana in fruntea PNL si care este oferta tandemului Antonescu-Orban, vicepresedintele liberal a replicat ca nu exista nici un tandem.

"Nu raspund de ce nu trebuie sa mai fie Tariceanu presedinte. Nu stiu la ce tandem va referiti. Raspunsul e simplu: partidul a obtinut 18,5% dupa o guvernare, cred ca partidul poate sa se gandeasca la un obiectiv mai important, si anume castigarea alegerilor. Orice formula de conducere ar rezulta din congres, PNL are forta de a-si atinge acest obiectiv. Oferta e un raspuns lung si nu putem sa ne dezvaluim strategia… Nu exista nici un tandem, nu mai spuneti tandem, asa ceva exista la dans", a sustinut Orban.

Taberele liberale isi pun la punct strategia. Vicepresedintele liberal Norica Nicolai a anuntat ca il sustine pe Crin Antonescu pentru sefia liberalilor. Ea a precizat ca la congresul extraordinar din martie va candida pentru o functie de vicepresedinte si ca sustine infiintarea unei functii de prim-vicepresedinte si mentinerea actualei formule a BPC.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.