Presedintele PNL, Calin Popescu Tarceanu, a declarat sambata ca a discutat cu ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, care i-ar fi spus ca odata ce Codurile vor fi adoptate isi va da demisia din functia de ministru, manifestandu-si totodata dorinta de a reveni in randurile PNL, relateaza NewsIn.

"Cred ca in calitatea lui de jurist, isi imagineaza ca numele lui va ajunge sa fie indisolubil legat de cele patru Coduri - Codul civil si cel penal si Codul de procedura civila si cel de procedura penala - pentru ca ele vor fi adoptate in decursul mandatului sau de ministru.

Acesta este motivul pentru care, dupa parerea mea, intr-un mod nedorit, a decis aceasta atitudine de a face parte si din actualul Guvern dupa ce a fost in Guvernul liberal", a spus Tariceanu referindu-se la Catalin Predoiu, la Scoala de iarna a studentilor liberali de la Paraul Rece-Predeal.

Tariceanu a martusirit ca a avut o discutie cu Predoiu, fara a preciza data la care a avut loc, pe tema ramanerii in postul de ministru in Guvernul Boc, in care acesta i-ar fi zis ca vrea sa se intoarca in PNL si sa renunte la functia de ministru, dupa adoptarea celor patru Coduri.

"Totodata trebuie sa va spun ca am avut o discutie cu el pe acest subiect, in care mi-am manifestat opozitia mea si a tuturor colegilor mei fata de aceasta atitudine, insa el ne-a spus - si urmeaza sa vedem daca acest lucru se va intampla - ca odata ce Codurile vor fi adoptate isi va da demisia din functia de ministru, manifestandu-si dorinta de a reveni in randurile PNL.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.