Actualul lider al Partidului Democrat, Emil Boc, a depus, ieri, motiunea "Romania prospera, Romania democrata", cu care va candida pentru functia de presedinte al PD. Potrivit lui Boc, motiunea doreste sa situeze PD pe centrul scenei politice si sa permita astfel aderarea acestei formatiuni politice la Partidul Popular European.

Daca aceasta motiune va iesi castigatoare, PD isi va pastra si denumirea, si sigla, a precizat liderul partidului. Singura modificare va fi la culorile siglei, unde trandafirul, tinut intr-un pumn strans, va fi galben, in prezent el fiind colorat in alb. Motiunea lui Emil Boc este sustinuta de nu mai putin de 34 de lideri de organizatii judetene, cel de-al 35-lea sustinator fiind ministrul de Interne, Vasile Blaga.

In plus, exista si o lista suplimentara cu alti 70 de sprijinitori ai lui Boc, pe care sunt inclusi toti ministrii care sunt membri ai PD, precum si o parte din deputati, senatori si secretarii de stat. Vicepresedintele par-tidului Cezar Preda a anuntat intentia de a depune o motiune la viitoarea Conventie Nationala Extraordinara a PD din 27 iunie. Motiunea sa ar urma sa fie de orientare social-democrata. Termenul final pentru depunerea motiunilor este 6 iunie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.