Formarea unui nou nucleu parlamentar la Camera Deputatilor prin fragmentarea grupului PRM va duce la reconfigurarea raportului de forte politice, oferind coalitiei de guvernamant sanse suplimentare de a-l schimba din functie pe presedintele acestui for, Adrian Nastase. Daca pana acum peremistii au evitat sa subscrie la initiativa Aliantei D.A., oamenii lui Vadim Tudor sunt hotarati sa puna ei in miscare angrenajul inlocuirii. Pe de alta parte, grupul celor 14 deputati care l-au urmat pe Corneliu Ciontu au anuntat deja ca vor sprijini initiativele Aliantei.

Totusi, liberalii si democratii par sa fi renuntat, cel putin pentru moment, la instalarea unui om al lor la conducerea Camerei Deputatilor. Desi Comisia pentru Regulament a lucrat asupra propunerilor de modificare a textului trimise de grupurile parlamentare, convenind asupra catorva articole, prevederea privind revocarea membrilor Biroului Permanent a fost lasata deoparte. Liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a aratat, ieri, cat se poate de clar ca "inlocuirea lui Adrian Nastase nu este o prioritate pentru noi in aceasta sesiune".

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.