Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a declarat, sambata, la Galati, ca va discuta despre criza romanilor din Italia cu omologul sau din Peninsula, Roberto Maroni, in zilele urmatoare, la Bruxelles, transmite corespondentul NewsIn.

"Voi avea o discutie cu domnul ministru de interne al Italiei la Consiliul General de la Bruxelles, in zilele urmatoare, cand voi fi si eu prezent. Vom discuta foarte multe lucruri despre modalitatea in care, pe de o parte, trebuie sa respectam cetatenii romani care respecta legea, nu au niciun fel de problema ca sunt in Italia, si sa vedem ce masuri luam cu cei care incalca legea", a afirmat Dan Nica.

Intrebat daca MAI intentioneaza sa intensifice colaborarea dintre Politia Romana si cea din Italia, ministrul a evitat sa ofere un raspuns exact. "Orice declaratie pe acest subiect va fi anuntata public", a spus Nica.

Un val de violuri au fost inregistrate de la inceputul anului in Peninsula, in unele cazuri fiind acuzati romani. Astfel, doi cetateni romani, suspectati ca ar fi violat o adolescenta in varsta de 14 ani, intr-un parc din Roma, au fost arestati marti seara, relateaza cotidianul La Repubblica, precizand ca unul dintre ei si-ar fi marturisit fapta. Anterior, doi romani au fost arestati pentru ca au incercat sa violeze o italianca in varsta de 45 de ani, la Napoli.

In plus, cinci romani au fost arestati in ianuarie pentru violarea unei romance in varsta de 22 de ani, in regiunea italiana Calabria. Tot la sfarsitul lunii ianuarie, politia italiana a arestat sase romani acuzati de violarea unei tinere si agresarea logodnicului ei la Guidonia, in apropiere de Roma: patru dintre ei sunt acuzati pentru agresiune sexuala si jaf cu circumstante agravante, iar ceilalti doi pentru complicitate. Ulterior acestia au fost plasati in arest la domiciliu.

De asemenea, la Brescia, doi romani (Gabriel Vasile, in varsta de 30 de ani, si Marius Bobu Constantin, in varsta de 32 de ani) si un polonez (Gabriel Sebastian Stepinski, in varsta de 34 de ani) au fost arestati pentru viol, sechestrare de persoana si jaf.

Alti trei romani au fost arestati la Piacenza pentru ca ar fi violat o prostitutata bulgara in varsta de 21 de ani, potrivit La Stampa. Ei ar fi luat-o din fata unui hotel din Padova, unde locuia, ar fi lovit-o, violat-o si i-ar fi furat telefonul mobil.

Aceasta "epidemie" a dus si la atacuri rasiste vizand romanii din Italia si a tensionat din nou relatiile dintre Romania si Italia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.