Prezent la Conferinta Municipala a Organizatiei Constanta a FDR liderul formatiunii, Petre Roman, a declarat ca va initia un proiect politic de coagulare a partidelor de centru-stanga din Romania.

Presedintele Partidului Forta Democrata si-a motivat decizia prin faptul ca fortele politice neparlamentare sunt limitate ca posibilitate de exprimare pe scena politica. Totodata, Roman considera ca opozitia in acest moment este lipsita de vlaga. Chiar daca nu a avansat propuneri efective unor formatiuni de pe esicherul politic, liderul FDR nu exclude o colaborare cu PSD, ecologistii, aripa social-democrata din PD sau chiar cu partidul pe care-l va infiinta fostul presedinte al PPRM, Corneliu Ciontu.

Corneliu Ciontu, incantat de ideile lui Petre Roman

Fostul presedinte al PPRM, Corneliu Ciontu, a anuntat ca azi urmeaza sa fie stabilita titulatura viitoarei formatiuni politice. "Construim un partid puternic care se bucura de sustinerea filialelor PRM Iasi, Ialomita, Olt, Arad. Avem usile deschise pentru toti cei care doresc sa nu mai ramana in zona Partidului Romania Mare si sa vina spre o formatiune cu adevarat democratica si nu una dictatoriala", a declarat pentru A.M.Press, deputatul Corneliu Ciontu.

Fostul lider PPRM a mentionat ca formatiunea sa va avea o componenta nationala, "nu nationalista sau extremista", una sociala, care va diferi de cea a liberalilor si va viza nu varfurile, ci aspectul social, si o componenta crestina. De asemenea, Ciontu a afirmat ca a uitat de trecut, regretand ca a muncit foarte mult pentru formatiunea din care a plecat. In legatura cu declaratia lui Petre Roman, Corneliu Ciontu a spus: "Este foarte frumos ce a spus domnul Roman. Vom sta de vorba cu oricine despre asemenea proiecte. Petre Roman, indiferent de ceea ce s-a spus despre el, este un om politic care stapaneste foarte bine regulile realitatii democratice".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.