Primul ministru Emil Boc a declarat, sambata, la instalarea prefectului judetului Cluj, ca noua coalitie de guvernamant nu-si poate justifica existenta daca nu poate rezolva problemele structurale ale Romaniei, transmite NewsIn.

"Acest Guvern, bazat pe parteneriatul dintre PSD si PDL, daca nu rezolva si problemele structurale ale Romaniei, de modernizare, practic nu-si poate justifica existenta. Un guvern cu o majoritate confortabila trebuie sa duca mai departe procesul de modernizare a Romaniei", a afirmat Emil Boc.

Premierul a reiterat la Cluj importanta monitorizarii executiei bugetare, care in opinia sa "trebuie sa fie o sarcina de serviciu in fiecare dimineata", in special in ceea ce priveste suma de 10,2 miliarde de euro alocata investitiilor.

"Daca acesti bani nu intra in economie, ceea ce ne-am propus, relansarea activitatii economice nu se va intampla. Asta inseamna ca fiecare ordonator de credite trebuie sa isi ia foarte in serios atributiile, sa urmareasca in conditii de transparenta si de calitate realizarea executiei bugetare",
a afirmat Boc.

Seful Executivului a subliniat ca si-ar dori sa evite pe viitor situatiile in care Guvernul facea o rectificare de buget in lunile noiembrie - decembrie pentru a realiza planul de investitii, prin cheltuieli materiale, respectiv achizitia de mobilier sau masini.

"Sper ca acea practica sa fie definitiv apusa in Romania si impreuna sa facem din bugetul aprobat un buget realizat", a spus premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.