Liderul PRM s-a intors, pazit strasnic, in fruntea partidului

Isteria din PRM a continuat si simbata cu un simulacru de sedinta, supranumita ca pe vremea PCR - plenara. Vadim a fost reales presedinte, PPRM s-a intors la vechea denumire de PRM, iar disidentii Corneliu Ciontu si Anghel Stanciu au fost exclusi.

Toate aceste decizii s-au luat in unanimitate, in prezenta agentilor de paza angajati special pentru un asemenea moment. 214 membri de partid au fost adusi simbata sa-i satisfaca dorintele lui Corneliu Vadim Tudor. "De ce am facut acest consiliu? Ca sa fie clar pentru membrii partidului ca eu sint presedintele, ca presa a mediatizat mai mult mizeriile lui Ciontu, dracu sa-l pieptene", s-a exprimat Vadim la finalul votului.

Ca sa-i mearga struna planul, Vadim i-a inchis pe delegati in sala si i-a pus sa voteze deschis, prin ridicarea miinii. Mai mult, ca sa poata perora in liniste, presa a fost gonita de la evenimentul programat de Vadim. Singurele contacte vizuale cu peremistii au fost pe strada din fata salii de sedinte (Club Tehnic de pe calea Serban Voda, fosta casa de cultura).

Mici incendii de partid

Aici, un peremist nemultumit ca nu i s-a permis accesul la lucrari a incercat sa dea foc unui steag, dar nu i-a mers bricheta. Pina la urma, bodyguarzii au primit ordine sa-l introduca in cladire inainte de a mai incerca o data sa aprinda bricheta.

O alta peremista infocata venise cu o sticla din plastic plina cu palinca pentru a-si cinsti presedintele de partid. Plictisita sa tot astepte un semn de la paznici, ea s-a pus pe baut si a ramas afara cu sticla-n brate.

Cei doi au ratat insa poza de final, in care ar fi aparut alaturi de Vadim care se fotografia pe trepte cu niste copii in costume populare.

Inapoi la vechile naravuri

Vadim a revenit la vulgaritatile de limbaj de dinainte sa se curete de discursul extremist. Usurat parca de sarcina de a parea civilizat, impusa de alegeri, Vadim a recuperat tot vocabularul de cuvinte din revista "Romania Mare".

Pe Ciontu "dracu sa-l pieptene" l-a zugravit in toate felurile. "Imi era util si de incredere Ciontu. Daca aveam nevoie de o frapiera, Ciontu se ducea la capatul lumii sa mi-o aduca. Daca se spargea o teava acasa, venea Ciontu si-i ziceam... hai, baiatu, da cu scuipat. Astea erau raporturile dintre noi", a declarat Vadim Tudor in conferinta de presa sustinuta dupa unanimitatea primita de la peremisti sa redevina presedinte. "Sint niste pigmei, niste paraziti intestinali, care, sa ne scuze domnisoarele, i-am eliminat", a continuat Vadim. "Vroiau sa ma puna la masa cu Bela, de care mi-e scirba. Ce, credeau ca PRM e puricele care duce ciinii in parlament?", a "dezvaluit" Vadim despre planul "mafiotului" de Stanciu si al "electricianului" de Ciontu.

Anti-Nastase

Modul in care va actiona PRM in parlament este la fel de incert ca si pina acum. Chiar daca Vadim i-a blamat pe cei doi exclusi pentru colaborationismul cu PSD, PRM nu a adoptat nici o decizie care sa interzica colaborarea cu pesedistii. In schimb, Vadim Tudor a tinut sa precizeze ca va fi alaturi de Alianta D.A. pentru schimbarea lui Nastase din fruntea Camerei Deputatilor. Doar a lui Nastase, nu si a lui Vacaroiu, cu care Vadim Tudor este coleg la Senat.

"Acesta sint eu.
M-am schimbat. Dupa o serie de tragedii care au avut loc in familia mea si dupa ce am citit cu grija Biblia, Dumnezeu mi-a dat o noua inima". februarie 2004

"De ce am facut acest consiliu? Ca sa fie clar pentru membrii partidului ca eu sint presedintele, ca presa a mediatizat mai mult mizeriile lui Ciontu, dracu sa-l pieptene". iunie 2005

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul ZileiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.