Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecatorul Virgil Andreies, a facut, vineri, apel la presa, clasa politica si insitutiile statului sa schimbe mesajul atunci cand vorbesc despre justitie, transmite NewsIn.
"As vrea ca astazi, prin intermediul dumneavoastra, sa transmit un mesaj presei, clasei politice si institutiilor statului roman. Cred ca este momentul sa ne schimbam mesajul cu privire la justitie, in sensul de a transmite un mesaj de incredere in justitie ca sistem. Romania nu are nicio sansa daca nu are institutii ale statului puternice”, a declarat Andreies, in cadrul unei conferinte de presa de la Cluj.

Presedintele CSM a spus, la prezentarea bilantului Curtii de Apel Cluj, ca, in urma rezultatelor pe care le-a sesizat la mai multe curti de apel din tara, poate spune ca “marea majoritate a judecatorilor si procurorilor romani sunt oameni cinstititi, onesti si care isi respecta codul deontologic”.

Andreies a facut si un apel catre presa de a semnala orice caz de abatere disciplinara sau incalcare a legii de care se face vinovat vreun magistrat, astfel incat CSM sa poata interveni prompt.

“Consiliul va sanctiona prompt orice magistrat, judecator sau procuror care va incalca legea sau statutul. Nu mai putem accepta ca, din cauza unor greseli individuale, sa fie culpabilizat intregul sistem judiciar roman”, a subliniat presedintele CSM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.