Ministrul turismului, Elena Udrea, a omis sa treaca in declaratia de avere mai multe firme pe care le detine sotul ei, omul de afaceri Dorin Cocos. Potrivit legii controlului averii, demnitarii sau alesii sunt obligati sa mentioneze in declaratiile de avere si firmele detinute de partenerul de viata.

Opt societati comerciale detinute de omul de afaceri Dorin Cocos nu au fost trecute in declaratia de avere a ministrului Turismului Elena Udrea.

Conform legii Agentiei Nationale de Integritate, in declaratia de avere se completeaza si bunurile detinute de sotul sau sotia unui demnitar sau ales.

Legea mai spune ca firmele trebuie sa se regaseasca in declaratia de avere daca au un capital social si venituri mai mari de 5.000 de euro, iar patru dintre firmele lui Dorin Cocos intra in aceasta categorie, potrivit Ministerului Finantelor.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.