Conducerea Secretariatului General al Guvernului (SGG) a anuntat ieri ca va introduce obligativitatea semnarii angajamentelor de loialitate la Guvern.

Reprezentantii Secretariatului au precizat ca obligatiile de natura morala si profesionala ale personalului nu contravin legilor actuale.

Daniela Andreescu , secretarul general al Guvernului, a declarat, citata de NewsIn, ca obligatia privind semnarea unor angajamente de loialitate de catre angajatii Departamentului pentru Lupta Antifrauda si ai Corpului de Control ai Primului Ministru a preluat tiparul folosit si de Administratia Prezidentiala.

Modelul invocat de SGG este instituit la Cotroceni printr-o Ordonanta de Urgenta aprobata de Guvernul Nastase in ianuarie 2001 la legea 47/1994, potrivit caruia personalul Administratiei Prezidentiale "poate fi incadrat numai pe baza increderii acordate de presedintele Romaniei si cu conditia semnarii unui anga­jament de loialitate".

"Retragerea increderii are ca efect revocarea incadrarii, precum si incetarea detasarii, eliberarea sau destituirea din functie ori desfacerea contractului de munca, dupa caz", se mai ara­ta in legea men­tionata. Secretarul general a spus ca este normal ca "personalul Corpului de Control sa fie incadrat pe baza increderii acordate de prim-ministru si cu conditia semnarii unui angajament de loialitate".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.